1. Välj en vacker miljö att göra i ordning bruden och brudföljet i för att få fina get-ready-bilder. Låt också fotografen vara med att arrangera de bästa bilderna (tro oss när vi säger att de fina bilderna på Pinterest inte är tagna av en slump).
  2. Ha koordinerade färger på brudföljet. Enhetliga färger skapar ett behagligare intryck för ögat och bilderna blir fantastiska.
  3. Avsätt tillräckligt med tid för fotograferingen så ni inte är stressade. Ofta beräknar man 1,5-2 timmar för porträttfotograferingen och ytterligare 30 minuter på kvällen för att fånga det magiska ljuset.
  4. Smyg iväg i solnedgången för att fånga the Golden Hour (gästerna klarar sig utan er i 30 minuter under bröllopsmiddagen).
  5.  Låt inte hela släkten stå o titta på medan ni blir fotograferade. Porträttfotograferingen är något som enbart ni gör tillsammans med fotografen.
  6. Var realistiska och inspireras av bilder som faktiskt kommer likna ert egna bröllop. Titta inte på vackra bröllopsbilder tagna vid havet om ni gifter er omringade av skog.
  7.  Lita på att fotografen gör sitt jobb. Ju mer avslappnade ni är desto bättre blir bilderna.