Innan januari 2020 kunde vi knappt stava till ordet pandemi och stod helt ovetandes kring vad kommande månader skulle komma att innebära. Och även om pandemin på många sätt inneburit hemska saker så finns det faktiskt nytänkande, kreativitet och trender som blomstrat tack vare att vi tvingats tänka annorlunda. Och även om vi hoppas på att det dröjer många år innan en ny pandemi är här finns det ändå saker vi nu tar med oss när vi planerar bröllop inför framtiden. Några saker i bröllopsplaneringen kanske till och med känns bättre nu än vad de gjorde förut? Häng med så tipsar jag er hur man kan tänka om man planerar bröllop inom en nära framtid.


-


DEL 4 - KLÄDERNA


Valet av klädsel – och framförallt valet av bröllopsklänning, har varit ganska tvådelat under pandemin. En del brudar har valt att anamma den minimalistiska stilen fullt ut och matchat det avskalade, intima bröllopet med en klänning i samma tema. Eleganta klänningar i ett material, så som crêpe, satin eller silke har varit mångas signum. Även den kortare klänningen har synts en hel del under föregående säsong. Andra brudar har valt att göra precis tvärtom och hyllat det intima och exklusiva bröllopet med en extravagant bröllopsklänning. Då budgeten fått göras om och antal gäster skurits ned har man istället valt att införskaffa en oförglömlig bröllopsklänning till den stora dagen.


Fördelarna kring klädsel vid mindre bröllop

Vid ett mindre, mer intimt bröllop finns oändliga valmöjligheter kring just klädsel. Och utöver bruden finns det också mer utrymme att verkligen gå all-in kring ett tema. Med 100st gäster är det kanske svårt att uppnå ett visst tema på alla gästers klädsel, medan om ni enbart bjuder 30 gäster finns större potential till ett oförglömligt tema. Be exempelvis alla gäster bära huvudbonad eller enbart plagg i midnattsblått. Eller varför inte satsa på 20-tals glamour eller bohemiskt ut i fingerspetsarna? Låt kreativiteten flöda och förklara för era gäster exakt hur mycket ert valda tema betyder för er.