Innan januari 2020 kunde vi knappt stava till ordet pandemi och stod helt ovetandes kring vad kommande månader skulle komma att innebära. Och även om pandemin på många sätt inneburit hemska saker så finns det faktiskt nytänkande, kreativitet och trender som blomstrat tack vare att vi tvingats tänka annorlunda. Och även om vi hoppas på att det dröjer många år innan en ny pandemi är här finns det ändå saker vi nu tar med oss när vi planerar bröllop inför framtiden. Några saker i bröllopsplaneringen kanske till och med känns bättre nu än vad de gjorde förut? Häng med så tipsar jag er hur man kan tänka om man planerar bröllop inom en nära framtid.


-


DEL 2 - GÄSTERNA


En utav de största utmaningar när det kommer till att arrangera bröllop under en pågående pandemi (eller tiden efteråt) är hur man ska tänka kring antalet gäster. Från att ha kunnat bjuda obegränsat med nära och kära har det nu funnits restriktioner att ta hänsyn till. Många blev förskräckta av detta i början medan en del tyckte det nu var skönt att ha en legitim anledning att inte behöva bjuda den där arbetskollegan eller kusinen på bröllopet. Hur framtiden än kommer se ut fick vi oss alla en tankeställare kring hur många och vilka vi väljer att bjuda in till bröllopet.


Fördelar med mindre antal gäster

Istället för att bjuda 100 gäster på ert bröllop och ni kanske har möjligheten att samtala med 60 av dem och känna dåligt samvete för resterande kan det nu vara skönt att skära ner på antalet gäster. Genom att bjuda mindre antal personer till ert bröllop har ni nu en möjlighet att verkligen prata med allihop och mingla. Färre antal gäster gör också att ni med samma budget kan erbjuda ett exklusivare bröllop. Kanske kan de pengar ni sparar på icke bjudna gäster gå till exklusivare råvaror till middagen eller en storslagen entré med helikopter? Valet är ert! Den exklusiva trenden är i alla fall här för att stanna.