Innan januari 2020 kunde vi knappt stava till ordet pandemi och stod helt ovetandes kring vad kommande månader skulle komma att innebära. Och även om pandemin på många sätt inneburit hemska saker så finns det faktiskt nytänkande, kreativitet och trender som blomstrat tack vare att vi tvingats tänka annorlunda. Och även om vi hoppas på att det dröjer många år innan en ny pandemi är här finns det ändå saker vi nu tar med oss när vi planerar bröllop inför framtiden. Några saker i bröllopsplaneringen kanske till och med känns bättre nu än vad de gjorde förut? Häng med så tipsar jag er hur man kan tänka om man planerar bröllop inom en nära framtid.


-


DEL 3 - LOKALEN


Valet av lokal för bröllopsmiddag och fest påverkas såklart också av pandemin. När det varit nedskärningar kring antalet gäster känns det kanske onödigt att hyra en lokal med kapacitet för 150 sittande gäster när ni bara blir en tredjedel så många. Alternativen som öppnar upp sig här är att en del festlokaler valt att dela upp lokalen till två eller tre mindre lokaler och kan på så sätt husera fler bröllop samtidigt. Detta kan ha en positiv inverkan på priset för er då det ofta är dyrare att abonnera en hel lokal än exempelvis utvalda delar.


Fördelarna med mindre lokaler

Att hitta en lokal som rymmer 150 sittande gäster och samtidigt motsvarar era önskemål kring stil och tema kan vara lättare sagt än gjort. Genom ett mindre bröllop öppnas fler valmöjligheter upp och nu kan ni kanske abonnera er favoritrestaurang eller göra om någons bakgård till den perfekta kulissen för ert bröllop? Dessutom är det betydligt enklare att dekorera en mindre lokal än en hel festvåning utefter ert bröllopstema.