Innan januari 2020 kunde vi knappt stava till ordet pandemi och stod helt ovetandes kring vad kommande månader skulle komma att innebära. Och även om pandemin på många sätt inneburit hemska saker så finns det faktiskt nytänkande, kreativitet och trender som blomstrat tack vare att vi tvingats tänka annorlunda. Och även om vi hoppas på att det dröjer många år innan en ny pandemi är här finns det ändå saker vi nu tar med oss när vi planerar bröllop inför framtiden. Några saker i bröllopsplaneringen kanske till och med känns bättre nu än vad de gjorde förut? Häng med så tipsar jag er hur man kan tänka om man planerar bröllop inom en nära framtid.


-


DEL 1 - MATEN


Vad vi äter och inte minst hur vi äter bröllopsmiddagen har påverkats av pandemin. Innan var det relativt vanligt att servera en buffé på bröllopsmiddagen där gästerna försåg sig själva av maten. Idag? Idag känns det otänkbart att varenda gäst själv lägger upp maten på tallriken och risken för att sprida bakterier och virus kan öka när vi är fler som rör maten alla äter. Idag ser vi istället att bröllopsmiddagen serveras genom en klassisk tallriksservering där maten serveras till sittande gäster utav serveringspersonal. Önskar man som brudpar något inslag av buffé på menyn är ett alternativ att servera genom ett sharing-koncept vid borden. Låt oss säga att ni placerat era bröllopsgäster om bord på omkring 6 personer. Låt då exempelvis förrätten bestå av sharing-rätter som delas vid borden på stora fat. Visst blir det så att 6 personer delar på samma mat, men det är ändå mer hygieniskt än en buffé som exakt alla gäster förser sig utav.


Fördelar med tallriksservering

Fördelarna med att servera sittande bröllopsgäster är många. Utöver den hygieniska aspekten så är det också lättare att beräkna mängden mat som kommer gå åt då detta baseras på antal gäster och 1 portion/gäst. Det blir också enklare för er toastmaster/ toastmadame att hålla körschemat under festen och planera in tillfällen för tal och underhållning. Som talare vill man ju inte att bordet längst ned i salen reser sig för att hämta en andra omgång mat precis när man ska dra sitt hyllningstal till brudparet.